Blog

Süper Meyve: Vişne

Yararlarından ötürü “süper meyve” olarak da anılan vişnenin çekirdeğinden elde edilen yağının da meyvesi kadar “süper” olduğunu biliyor muydunuz?

Vişne çekirdeklerinin kırılarak içlerinden çıkarılan malzemenin süper kritik karbondioksit ekstraksiyonu yönteminden geçirilmesiyle saf olarak elde edilen “vişne çekirdeği yağı”; A ve E vitamini, E vitamini bileşenleri, doymamış serbest yağ asit esterleri bileşimiyle güçlü anktioksidan aktiviteye sahip tamamen doğal bir yağdır.

Vişne çekirdeği yağı, bu özelliklerinden ötürü besin maddesi olarak kullanıldığı gibi, vücut bakımı ve kozmetik amaçlarla da kullanılan çok değerli bir üründür.

Vişne çekirdeği yağının etkili kullanım alanlarından bazıları şunlardır:

Doğal Nemlendirici Olarak Vişne Çekirdeği Yağı

Vişne çekirdeği yağı çok etkili bir doğal nemlendiricidir. Dolayısıyla, kurumuş ve çatlamış ciltlerde, cilt kırışıklıklarında ve ciltte erken yaşlanmada cildi derinlemesine nemlendirerek hasar önlemeye yardımcı olur. Kendine özgü kokusu ve benzersiz içeriği ile vişne çekirdeği yağı ciltte gözle görünür bir iyileşme sağlar. Düzenli kullanıldığında cildi ölü derilerden temizleyerek canlılık kazandırır, yaşlılık belirtilerini azaltır.

UV (ultraviyole) Işınlarının Derideki Hasarlarına Karşı Vişne Çekirdeği Yağı

UV(ultraviyole) ışınlarının cilt üzerindeki olumsuz etkileri artık tüm kesimlerce biliniyor. Kontrolsüz güneşlenmelerin kanser riskini artırdığı kabul ediliyor. Hatta uygun şekilde güneşlenmeler bile bu riski azaltmıyor. Buna karşılık deriye haricen sürülen veya ağızdan alınan antioksidanların UV ışığın derideki hasarını azaltmaya yardımcı olduğu da biliniyor. Vişne çekirdeği yağı, güçlü antioksidan aktivitesi ve derinlemesine nemlendirici özelliği ile UV ışınlarının derideki hasarını azaltıyor. UV emilimini de engelleyerek deriyi koruyor.

Sivilcelere (akne) Karşı Vişne Çekirdeği Yağı

Vişne çekirdeği yağı özellikle ergenlik çağındaki çocukların akneleri için de doğal bir yardımcı çözüm sunuyor. Deriye doğal haliyle haricen sürülen vişne çekirdeği yağı, akneye(sivilce) karşı oldukça etkili olduğu gibi, antioksidan özelliği ile de derideki hasarı azaltıyor.

Kaynak: Zekeriya Temizel – Etkin Sağlık Dergisi Sayı 5

Bu gönderiyi paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir